-img
-img
Legal
Σχολιασμός της υπόθεσης ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ CERTIORARI, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡ.166.2021, 09.08.2021

Sep 27, 2021

Michael Irene

Ως έχει αναφερθεί από τον Sir Thomas Bingham MR στην υπόθεση Re D and Another (minors) (1993) 2 All E.R. 693 «Είναι πασίγνωστο πως όταν καταρρεύσει ο γάμος στα θύματα συγκαταλέγονται όχι μόνο οι σύζυγοι, αλλά, και πρωτίστως, τα παιδιά τους, που στροβιλίζονται στη δίνη των πληγωμένων συναισθημάτων των γονέων τους, με κόστος πολλή δυστυχία και, όχι σπάνια, διαρκή ψυχολογική ζημιά.

-img
-img
Group
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας και η γλώσσα των δικαστηρίων

Sep 22, 2021

Emilianides Achilles C.

Πρόσφατα ανακάλυψα δύο επιστολές που είχαν αποσταλεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και οι οποίες θεωρώ ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο ως προς τις αγωνίες των δικηγόρων της Λευκωσίας για την χρήση της ελληνικής γλώσσας στα δικαστήρια, όσο και για τον παρεμβατικό ρόλο που ανέκαθεν είχε ο επίσημος φορέας των δικηγόρων της Λευκωσίας ως εκφραστής του δικηγορικού κόσμου και ως φορέας απευθείας επικοινωνίας με το Ανώτατο Δικαστήριο και την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

-img
-img
Group
April Smart Talk - Italian-Cypriot Chamber of Commerce

May 05, 2021

Admin Demo

It was held on April 27th monthly Smart Talk organized by the Italian-Cypriot Chamber of Commerce, which saw as guest Mr. Pieluigi Petrone, President of Assoram, the National Association of Logistic and Commercial Operators of Primary Pharmaceutical Distribution.

-img
-img
Group
Πολιτογραφήσεις και Πορίσματα

Apr 20, 2021

Emilianides Achilles C.

Ορισμένες προκαταρκτικές παρατηρήσεις ως προς το πλαίσιο συζήτησης για τις πολιτογραφήσεις σε αναμονή της δημοσιοποίησης του ενδιάμεσου πορίσματος της τετραμελούς επιτροπής Νικολάτου, Ιωάννου, Καλογήρου, Κυριάκου.

-img
-img
Corporate
Fast Track application process for obtaining Immigration Permit by Investment

Apr 15, 2021

Petrou Angelika

The Minister of Interior introduced on 24.03.2021 provisions pursuant to which third country nationals may acquire an Immigration Permit by satisfying certain investment/economic criteria.

-img
-img
Group
Για την παύση του κοινοτάρχη Κουκλιών

Mar 19, 2021

Emilianides Achilles C.

Διάβασα στον ημερήσιο τύπο την είδηση της παύσης του Κοινοτάρχη Κουκλιών από τον Υπουργό Εσωτερικών κατ’ επίκληση προβλημάτων που δημιουργούνταν στη λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την εξουσία που του παρέχει το άρθρο 45 του περί Κοινοτήτων Νόμου και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κοινοτικό συμβούλιο και τον κάλεσε να παραδώσει τα περιουσιακά στοιχεία της κοινότητας.

-img
-img
Group
Πώς να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Βήμα Πρώτο

Feb 15, 2021

Emilianides Achilles C.

Στην Κύπρο εξακολουθούμε να έχουμε έλλειψη διαφάνειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και σήμερα ένα πρόσωπο κάνει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο χωρίς καν να γνωρίζει βασικά στοιχεία ώστε να μπορεί να αξιολογήσει ο δικηγόρος του εκ των προτέρων κατά πόσο έχει δυνατή υπόθεση ή όχι.

-img
-img
Group
Εκτείνεται η νομοθετική αναστολή των προθεσμιών λόγω covid-19 και στο Διοικητικό Δικαστήριο;

Feb 11, 2021

Emilianides Achilles C.

Προ ολίγων ημερών, στις 4.2.2021, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο περί Ερμηνείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021, ώστε ορισμένες προθεσμίες οι οποίες τίθενται από νομοθεσίες για την άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών για πρόσβαση στη δικαιοσύνη να ανασταλούν εκ νέου μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 εξαιτίας των εξαιρετικών και απρόβλεπτων περιστάσεων που δημιουργήθηκαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19.